Spider, z tym szarpaniem to poszukaj postu kolegi _ER bo jest nowy soft do tych silników i wymieniają na gwarancji
Głośna oktawia II?
Zwiń
X
-
djczas, ale ja nie mam BXE, a szarpanie się pojawia jak mocno wcisnę gaz w momencie gdy zachodzi redukcja, nie bardzo sobię potrafię wyobrazić jak możnaby temu zaradzić - chodzi o dosyć gwałtowne zwalnianie a potem dodanie gazu, jeśli skrzynia miała przed hamowaniem z np. 40 km/h 4 bieg, to na redukcję na 2 bieg potrzebuje około 1 sekundy, jeśli w tym momencie zanim skończy się redukcja mocno dodasz gazu, to szarpnie i tyle. Tak już ma. Jak chcesz tego uniknąć, to można wcześniej zredukować ręcznie.
W każdym razie nie jest to dla mnie uciążliwe, wymaga dosyć szczególnego zgrania w czasie żeby wystąpiło. Przy spokojnej jeździe raczej się nie zdarza, na trybie sportowym chyba też nie bardzo.
Dla mnie nie ma problemu, znam działanie tej skrzyni i wiem że cudów nie ma, za to jak trzeba zmieniać sekwencyjnie to jest rewelacja.Spider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
Komentarz
-
-
pojecia nie mam ja jua zmienie na gwarancji. w koncu pracuje w serwisie fakt ze vw ale i mamy w tym samym warsztacie skode to se zamowie.
zreszta juz zmienilem w aucie radio i wahacze, czas na skrzynie
w nastepne wakacje przywioze 3radia do oII 1 do fabi, 2 wahacze przednie do oII, polecam sie jak cos trzeba, moze cos sie zmajdzie. a ile kosztuj skrzynia to odpowiem jak zamowie.ok?
ps. mam jeszcze 2 cd-ki do nowego passata, lewy tyl lampe do nowego polo i 2 do oII na tyl
z malymi peknieciami na bialym szkle w literce C (nie paruja) zmienilem sobie na gwarancji.
jesli moge w czyms pomoc to sie polecam.hekla iceland
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez moonwalker37A tak na marginesie to czy słyszysz delikatny jęk jak turbo się zaczyna kręcić?
a w ogole to wyluzuj troche, bo zdrowe stracisz przy tej furze :idea: :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez lonerrWitam, ponad pół roku używam otwierania klapy z pilota, nie mialem problemu, nawet w zimemoonwalker37,
1. albo bedzie sie blokowało przy otwieraniu
2. albo bedzie trzeba solidnie trzepnąć klapą bagażnika przy zamykaniu (wycieraczka mi szybe w koncu wybije)
wydaje mi sie że do pełni szczęścia brakuje mi tylko wymiany amortyzatorów gazowych. Ciekawe za którym razem trafią w takie o odpowiednch parametrach :diabelski_usmiechOctavia II Liftback Ambiente 1,9 TDI 77kW(jeszcze) i ta magiczna czerń
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greszczynKolega Jabar1975 też ma " puchacza" - sprawdzone "słucholeptycznie "Zamieszczone przez greszczynMyslałem ,że to wina mojego PSJ , który uskuteczniałem ostatnio , ale po przedmuchaniu wydechu dalej kopci .... swołocz :evil:
U mnie przez ta cholerna prosta koncowke wydechu (czego sie nie robi dla lansu) widac dosc mocno w lusterku ten "dymek"nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez moonwalker37jak mi samochód postoii 2 dni z nieotwieranym bagażnikiem to sie klapa blokuje przy pierwszym otwarciu
U kuzynka może jest też coś w ten deseń, jak z centralnego otwiera to klapa raz zaskoczy, a raz nie. Może silownik ma jakies problemy, czy jakas tam zapadka, nie jestem masterem w tych sprawach
. Pożyczyć CI mojego pilota :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz